Srce EPS-a od danas u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srce" EPS-a od danas u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo da radi Nacionalni distributivni dispečerski centar preduzeća EPS Distribucija, iz kojeg će se ubuduće, uz pomoć najsavremenije računarske opreme, kontrolisati ceo distributivni sistem Elektroprivrede Srbije.

Odluku da taj centar bude smešten u Novom Sadu donela je Vlada Srbije sredinom prošle godine, nakon dogovora premijera Aleksandra Vučića i predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nenada Čanka.

Nacionalni distributivni dispečerski centar trebalo bi da omogući kvalitetniju isporuku električne energije i efikasnije informisanje kupaca, prema standardima savremenog tržišta.

Centar modernizuje celokupni distributivni upravljački sistem na području Srbije.

Prema rečima Milorada Grčića, v. d. direktora JP EPS, formiranje tog centra jedan je od najvažnijih projekata „EPS Distribucije".

"Novi Sad sada postaje centar upravljanja distributivnim sistemom i to je potvrda da organizacija "Elektroprivrede Srbije" nije usmerena ka beogradizaciji, već naprotiv, ka funkcionalnom upravljanju", rekao je Grčić.

On je dodao da je otvaranje centra pokazatelj da „Elektroprivreda Srbije" planira, donosi i sprovodi odluke koje znače investicije, modernizaciju i bolju uslugu koju pružamo našim kupcima.

"Centar će unaprediti koordinaciju upravljanja, imaćemo veću pouzdanost sistema, kao i efikasnije delovanje u vanrednim situacijama. Savremeno poslovanje zahteva stalne inovacije i unapređenje poslovanja, i tome smo strateški posvećeni", istakao je Grčić.

Državna sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović istakla je da je otvaranje Nacionalnog distributivnog dispečerskog centra posledica sveobuhvatnih reformi EPS-a koje je počela Vlada Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio je u ime tog grada zato što je "obećano i ispunjeno, zato što je Novi Sad važan deo EPS-a" i da će zato "Elektroprivreda Srbije" i Ministarstvo rudarstva i energetike i dalje imati podršku čelnika vojvođanske prestonice.

Efikasan rad Centra, u čije opremanje je uloženo skoro 180 miliona dinara, obezbediće povezivanje organizacionih celina iz poslovnog procesa upravljanja distributivnim sistemom radi obezbeđivanja koordinacije i sinhronizacije rada, kako bi se omogućila puna funkcionalnost i ostvarivanje svih prednosti objedinjenog operatora distributivnog sistema.

Obezbediće se i preduslovi za promenu i unapređenje poslovnog modela elektrodistributivne kompanije, u kome se kupcima električne energije nude novi servisi, koji će povećati prihode i podići nivo zadovoljstva korisnika.

Centar je dovesti i do povećanja korišćenja novih vrsta automatizovanih radnji u distributivnoj mreži kako bi se brže izolovale deonice u kvaru i brže uspostavilo napajanje korisnika, što će rezultirati poboljšanjem koeficijenata pouzdanosti i kvaliteta isporuke električne energije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.