Izvor: Beta Video, 01.Nov.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija trećinu električne energije proizvodi u hidroelektranama

BEOGRAD - Srbija koristi 55 odsto hidropotencijala za proizvodnju električne energije, ali i da koristi celokupan ne bi mogla da obezbedi energetsku stabilnost bez termoelektrana, rekao je danas direktor sektora za strategiju Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Jakovljević. On je rekao da ``Srbija sada dobija trećinu električne energije iz hidroelektrana, odnosno oko 10,5 teravata (TW) i na drugom je mestu, posle Rumnije, po koriščenju vode za poizvodnju električne energije``. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Jakovljević: Projekti na Dunavu i Drini zahtevaju precizne dogovore sa susedima

Izvor: Beta Video, 01.Nov.2016

BEOGRAD - Direktor sektora za strategiju Elektroprivrede Srbije Aleksandar Jakovljević je rekao da izgradnja hidroektrana na Drini ili Dunavu zahteva i dogovore sa susednim državama, čiji se propisi o energetici razlikuju od domaćih``, rekao je Jakovljević. (CH 3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.