Srbija do novembra dobija od Rumunije još jedan brod ledolomac

Izvor: RTS, 28.Sep.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija do novembra dobija od Rumunije još jedan brod ledolomac

"Elektroprivreda Srbije" (EPS) i rumunska "Hidroelektrika" dogovorile su se da ta kompanija Srbiji do kraja novembra obezbedi još jedan brod ledolomac.
"Rumunska strana se obavezala da do novembra ove godine obezbedi jedan brod ledolomac. Mi već imamo jedan ledolomac brod 'Greben' i veoma smo zadovoljni što smo uspeli u tome da naredne zime imamo dva ledolomca na Dunavu", rekao je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EPS-a Milorad Grčić za Večernje novosti od petka.

Dodao je da je prošle nedelje na sastanku sa rumunskom stranom dogovorena "maksimalna sinhronizacija rada turbina" prilikom proizvodnje i remonta na obe strane "Hidroelektrane Đerdap 1".
Na sastanku je dogovoreno i da se u narednom periodu zajednički saniraju oštećenja na odvodnom delu brane koje je izazvano prelivanjem vode sa velike visine.
Prošle godine zbog zaleđenog Dunava najveća hidrocentrala u Srbiji radila je smanjenim kapacitetom, a led na reci razbijali su ledolomci koji su bili iznajmljeni od Mađarske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.