Smenjen direktor EPS-a, postavljen Obradović

Izvor: Politika, 06.Sep.2012, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen direktor EPS-a, postavljen Obradović

Vlada ograničila izvoz soje, suncokreta i repe

BEOGRAD – Vlada Srbije razrešila je danas dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomira Markovića, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Za vršioca dužnosti direktora EPS-a Vlada je na današnjoj sednici postavila Aleksandra Obradovića. Obradović je nekadašnji direktor predstavništva češke kompanije ČEZ u Beogradu.  

---------------------------------------

>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vlada ograničila izvoz soje, suncokreta i repe

Vlada Srbije ograničila je izvoz soje, suncokreta i šećerne repe, kako bi se sprečile nestašiće i osiguralo uredno snabdevanje domaćeg tržišta tim proizvodima.

Vlada je u tom cilju na današnjoj sednici donela Uredbu o privremenom kvantitativnom ograničenju izvoza soje, suncokreta i šećerne repe, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada je dala i saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve izvrši robnu razmenu 9,1 miliona tona mineralnog đubriva za merkantilnu pšenicu i merkantilni kukuruz.

Ta odluka je doneta radi stimulacije poljoprivredne proizvodnje i ublažavanja posledica velikih suša u Srbiji.

Tanjug

objavljeno: 06.09.2012.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.