Slavković: Večeras grad neće biti u mraku, Grad uplatio prvu ratu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Sep.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavković: Večeras grad neće biti u mraku, Grad uplatio prvu ratu (VIDEO)

“Niške ulice i trgovi, od večeras neće biti u mraku, jer je Grad uplatio 30 miliona dinara, kolika je, po reprogramiranom ugovoru, prva rata za otplatu ukupnog duga od 180 miliona dinara EPS Snabdevanju“, rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. On ističe i da će druga rata, u istom iznosu, tom javnom preduzeću biti uplaćena tokom narednih 10 dana, što je Niškoj televiziji potvrdilo i >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << EPS snabdevanje.
Posle uplaćene prve rate za reprogramirani dug, Nišlije više neće morati da koriste baterijske lampe, kako bi u večernjim satima bezbedno stigle do svojih kuća. Ukupan dug prema EPS snabdevanju jeste 180 miliona dinara, a danas je uplaćena trećina. Postavlja se međutim pitanje da li je do isključenja moralo doći, s obzirom na to da je EPS danima slao gradu upozorenja o mogućem ishodu.
Grad je ranije sklopio ugovor i o reprogramu duga od 320 miliona prema „Jugoistoku“, koji treba da otplati u narednih 10 godina. Ovaj iznos, grad vec 11 meseci izmiruje redovno. U niškom „Jugoistoku“ kažu da za sinoćno isključenje ne žele da snose odgovornost, ali i da pri svakom narednom neće biti privilegovanih.
Osnovni razlog otežanog plaćanja dospelih obaveza, kako kazže Slavković, jeste nedovoljno punjenje gradske kase, ali to, bar kako je istakao, više neće uticati na funkcionisanje gradske javne rasvete.

 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vraćena struja niškim ulicama

Izvor: juGmedia, 29.Sep.2014

NIŠ – Niš večeras neće biti u mraku pošto je iz grad uplatio EPS „Snabdevanju“ 30 miliona dinara na ime duga za ulično osvetljenje i pošto su gradski čelnici obećali da će ostatak duga od 32 miliona dinara uplatiti za deset dana...Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.