Skupština Vojvodine da Elektrovojvodina ostane distributer

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Vojvodine da Elektrovojvodina ostane distributer

Skupština Vojvodine usvojila je većinom glasova, informaciju o restrukturiranju EPS-a u kojima se predlaže da Elektrovojvodina bude jedan od operatera za distribuciju električne energije, odnosno da ne bude pripojeno Elektrodistribuciji Beograd, kao jednom budućem društvu za distribuciju.
Posle gotovo tročasovne rasprave, zaključke, u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se navodi i da je “gašenje Elektrovojvodine” štetno po interese pokrajine, podržalo je 66 poslanika, protiv i uzdržanih nije bilo, a 25 poslanika nije glasalo o tom predlogu Pokrajinske vlade, prenosi Tanjug.

U zaključcima je predloženo da se zadrži decentralizovan sistem za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom i da je stoga potrebno formirati više operatera, od kojih bi jedan trebalo da bude Elektrovojvodina.
Predloženo je i to da Elektrovojvodina, kao kompanija od strateškog značaja za pokrajinu, zadrži status privrednog društva, radi “kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije kupcima, kao i radi očuvanja imovine pokrajine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština protiv gašenja Elektrovojvodine

Izvor: Akter, 26.Maj.2015

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su informaciju o restrukturiranju Elektrovojvodine i zaključke kojima se predlaže da to preduzeće zadrži status privrednog društva, radi obezbeđivanja kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije kupcima, kao i očuvanja imovine građana i privrednih...

Nastavak na Akter...

Zašto je vojvođanska skupština protiv gašenja Elektrovojvodine

Izvor: RTS, 26.Maj.2015

Skupština Vojvodine usvojila je zaključke kojima od republičke Vlade traži da se "Elektrovojvodina" ne pripaja ostalim distribucijama, već da ostane posebno preduzeće. Za zaključke koje je inicirala Pokrajinska vlada, opozicija nije glasala. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.