Šalteri niškog EPS-a ne rade do daljeg

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šalteri niškog EPS-a ne rade do daljeg

Građani koji su hteli da iskoriste poslednji dan da račun za struju plate jeftinije, zatekli su zaključana vrata niške Elektrodistribucije u Zetskoj ulici. Na vratima piše da “zbog tehničkih problema šalter sala neće raditi do daljnjeg”. Zvaničnog objašnjenja još nema.

Zaključana vrata EPS-a zateklo je nekoliko starijih građana koji su vidno nervozni pokušavali da uđu. Kažu da prethodnih dana nisu radili šalteri kod Starog groblja i "Emone", pa su došli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do zgrade u Zetskoj, ali su tu naišli na obaveštenje da šalteri ne rade. Obaveštenja EPS-a na vratima; foto: JV/J. Adamović

Nišlije kažu da su šalteri jutros radili, ali da je bilo gužve, a kada su se vratili kasnije, zatekli su zaključana vrata.

Bila sam danas i rekli su da im je pao sistem i da dođem kasnije, a i bila je velika gužva. Sad sam izašla s posla da dođem da platim, da iskoristim ovaj popust, a sad su zaključana vrata - rekla je jedna Nišlijka.

Inače, poruka koju su iz EPS-a stavili na vrata napisana je gramatički neispravno, pa umesto "do daljeg" u obaveštenju piše "do daljnjeg". Ipak, građani su razumeli da na tim šalterima ubuduće neće moći da plaćaju račune.

Iako novinari još nisu dobili zvanične informacije iz EPS-a, jer su u pres službi kazali da pitanja pošaljemo mejlom centrali koja je u Beogradu, pouzdani izvor Južnih vesti tvrdi da šalteri ne rade jer je raskinut ugovor sa firmama “Sequester” i “Work & cary”, preko kojih su dosad bili angažovani radnici.

“Tehnički problemi”, na koje se EPS poziva, kaže izvor, je zapravo "problem sa ljudima, jer im je zabranjeno da dolaze na posao". Vrata zaključana, zalepili obaveštenje; foto: JV/J. Adamović

Međutim, direktor firme “Sequester” Dejan Jeremić kaže da EPS sa njima nije raskinuo ugovor, već da je on “istekao”.

Nije raskinut ugovor nego je istekao. Mora da se raspiše nova javna nabavka. Potrošili smo novac vezan za ugovor i moramo da raspišemo novu javnu nabavku. Znači nije raskinut, istekao je - doslovce kaže Jeremić.

Inače, u EPS-u su nedavno kazali da je raspisana javna nabavka za izbor novog podizvođača, koji bi trebalo da angažuje one koji će raditi na šalteru.

Podsetimo, prošle nedelje su se građani žalili na velike gužve na šalterima, koje su zatekli kada su otišli da plate struju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NI: Šalteri EPS-a ne rade zbog manjka radnika

Izvor: OkRadio.rs, 30.Maj.2017, 14:03

Na šalterima niške elektrodistribucije, osim u glavnom objektu u Zetskoj ulici, građani ne mogu platiti računi za utrošenu električnu energiju, jer je, kako RTS nezvanično saznaje, istekao ugovor sa firmom koja angažuje šalterske radnike, a novi tender još uvek nije raspisan. Na šalterima...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.