Izvor: Blic, 18.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U slučaju privatizacije EPS struja skuplja 40 odsto

Srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je da bi cena struje porasla oko 40 odsto ukoliko bi se u ovom trenutku privatizovala Elektroprivreda Srbije.



Toliko poskupljenje bilo bi neminovno, jer bi se išlo na dostizanje tržišne cene struje, rekao je on.

Škundrić je dodao da je trenutna cena struje u Srbiji manja nego u okruženju, ali da nikako ne sme da se dozvoli da ona odjednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << enormno poraste kako bi dostigla nivo tržišnih cena.

Prema njegovim rečima, sa tržišnom cenom struje bila bi uvećana i tržišna vrednost elektroenergetskog sektora Srbije.

On je predložio da sa članovima Odbora za industriju u decembru održi zajednički sastanak na kojem će raspravljati o ceni električne energije i da se dobre ideje i predlozi uzmu u obzir prilikom njenog podizanja, jer je to neminovnost.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škundrić: Cena struje viša 40 odsto ako se EPS sad privatizovao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je da bi cena struje porasla oko 40..odsto ukoliko bi se u ovom trenutku privatizovala Elektroprivreda Srbije. Toliko poskupljenje bilo bi neminovno, jer bi se išlo na dostizanje tržišne cene struje, rekao je on...Škundrić je dodao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Cena struje viša 40 odsto, ako bi se EPS sada privatizovao

Izvor: Politika, 18.Okt.2008

Srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić ocenio je da bi cena struje porasla oko 40 odsto ukoliko bi se u ovom trenutku privatizovala Elektroprivreda Srbije...Toliko poskupljenje bilo bi neminovno, jer bi se išlo na dostizanje tržišne cene struje, rekao je on...Škundrić je dodao da...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.