Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO EPS odlučio da proda "audije" od 100.000 evra

EPS prodaje dva luksuzna „audija A6 TDI kvatro”, koje je kupio bivši direktor Aleksandar Obradović, a koštala su čak 100.000 evra, saznaje "Blic".

Automobili su procenjeni na po 38.049 evra, ali neće moći da se kupe pojedinačno, već samo u paketu sa još 33 vozila visoke kubikaže čijom će se prodajom, po principu staro za novo, nabaviti 21 novo vozilo srednje klase.

Tako će, pored dva "audija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EPS ostati i bez još osam automobila iste marke, jednog "leksusa", BMW-a, "forda", "opela", kao i bez 19 "škoda". Njihova ukupna procenjena vrednost je 248.073 evra. Koliko će morati još novca da se doda za 21 novo vozilo srednje kubikaže, neizvesno je jer je tender u toku.

Ono što je izvesno, to je da više neće biti vožnje luksuznim automobilima. Naime, po zahtevima tendera, dve limuzine koje su namenjene za generalnog direktora i njegovog zamenika biće u rangu "škode superb", do 2.000 kubika, s motorom snage 150 konja, čija cena ne prelazi 30.000 evra. Izvor "Blica" iz EPS tvrdi da će i ostali rukovodioci biti skromniji.

- Nabaviće se sedam automobila kubikaže do 1.600 kubika, sa 85 konjskih snaga i 12 vozila male kubikaže sa snagom motora od 70 konja. Kupovina dva "audija" u vreme Obradovića nanela je veliku štetu kompaniji. Njega su luksuzni automobili koštali funkcije, a kompaniju novca i ugleda - objašnjava naš sagovornik iz EPS-a.

On dodaje da se odustalo od namere da se "audiji" prodaju posebno.

- Nadzorni odbor odbio je u maju da se dva "audija" vredna skoro 100.000 prodaju i kupe terenska vozila, što je predložio Milorad Grčić jer je procenjeno da bi šteta bila velika zbog umanjene cene. Sada je napravljena drugačija kalkulacija - kaže naš izvor.

Saznanja "Blica" indirektno je potvrdio i Milorad Grčić, v. d. direktora EPS-a.

- Tačno je da je tender raspisan za nabavku 21 vozila, ali po principu staro za novo. Mi 35 starih automobila visoke kubikaže prodajemo, a procena je da ta transakcija EPS-u donosi korist. Samo na uštedi po osnovu taksa za registraciju možemo da kupimo dve nove "oktavije" godišnje sa srednjim nivoom opreme. Tu su i dugoročni benefiti jer pri servisiranju izbegavamo manipulativne radnje pošto smo definisali da se nakon dve godine korišćenja vozila menjaju. Po tom osnovu uštede su enormne, odnosno nekoliko miliona evra - navodi Grčić za "Blic".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.