Izvor: RTS, 22.Okt.2021, 11:43

Protest Sindikata radnika EPS-a, nezadovoljni stanjem u firmi i položajem radnika

Članovi Sindikata radnika EPS-a okupili su se jutros ispred sedišta tog preduzeća u Beogradu da bi, kako su rekli, iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika.
Predsednik tog sindikata Milan Đorđević rekao je da su njihovi najvažniji zahtevi da se radnicima EPS-a isporuči ugalj za ogrev domaćinstava i da im se vrate zarade koje su, kako tvrdi, bez osnova smanjivane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Đorđević je rekao novinarima da rudari RB Kolubara kopaju ugalj na osnovu kojeg se dobija više od 54 odsto električne energije u našoj zemlji i da oni sada nemaju ugalj za ogrev svojih domaćinstava i porodica, iako većina njih živi u privatnim kućama i greje se na čvrsto gorivo.
Tvrdi i da umanjenje zarade radnicima EPS-a nije u skladu sa Kolektivnim ugovorom koji su potpisali sa Vladom Srbije.
Treći zahtev Sindikata radnika EPS-a odnosi se na, kako su rekli, nezadovoljstvo zbog odnosa poslovodstva i v. d. generalnog direktora EPS-a Milorada Grčića prema radnicima u EPS-u.
Đorđević tvrdi da unutrašnja kontrola EPS-a snima, prisluškuje i prati zaposlene i degradira ili otpušta nepodobne.
Takođe, Đorđević je zatražio da nadležni organi reaguju i utvrde šta se tamo događa.
Kako je rekao, ako ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, radnici tog sindikata nastaviće proteste u svim ograncima EPS-a.
Đorđević nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka.
Predsednik sindikata EPS Kolubara Miodrag Ranković u međuvremenu je saopštio da sindikalna organizacija EPS Kolubara ne učestvuje u jutrošnjem protestu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sindikat EPS-a protestovao sa zahtevom da se radnicima tog preduzeća isporuči uplaćeni ugalj

Izvor: Danas, 22.Okt.2021

Sindikat Elektroprivrede Srbije (EPS) protestovao je danas ispred upravne zgrade kompanije u Beogradu sa zahtevom da se radnicima tog preduzeća isporuči uplaćeni ugalj za predstojeću zimsku sezonu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.