Predsednik Nadzornog odbora EPS-a: Sednica će biti nastavljena sutra da bi se usvojile primedbe

Izvor: Beta, 03.Apr.2023, 14:18

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a: Sednica će biti nastavljena sutra da bi se usvojile primedbe

Sednica Nadzornog odbora (NO) Elektroprivrede Srbije (EPS) na kojoj se danas raspravljalo o novom statutu, kojim je predvidjena transformacija te kompanije u akcionarsko društvo prekinuta je, ali će biti nastavljena sutra", rekao je za Betu predsednik NO Jovan Despotović."Prekinuo sam sednicu i biće nastavljena sutra kako bi se usvojile i u novi statut unele primedbe poslovodstva, Nadzorniog odbora i sindikata", rekao je Despotović.Predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Djordjević rekao je da sindikat traži da se u osnivački akt, kojim bi se EPS transformisao u akcionarsko društvo, unese  da pretežna, odnosno osnaovna delatnost te nove kompanije bude proizvodnja i sigurno snabdevanje domaćeg tržišta električnom energijom.Predlog Ministarstva rudarstva i energetike je, kako je rekao, bio da se EPS bavi samo proizvodnjom električne energije, a da se ne bavi trgovinom. To bi moglo, kako je rekao napraviti probleme u snabdevanju domaćih potrošača kada se 2026. godine uvede karbonska taksa za zagadjenje životne sredine zbog proizvodnje struje iz fosilnih goriva. Tada bi, prema njegovim rečima, trgovci mogli da odredjuju cenu struje. Istakao je da se sindikat zalaže da cena struje i dalje ostane socijalna kategorija.Djordjević je rekao da je drugi osnovni zahtev sindikata da u dvodomom upravljanju poslovanjem EPS-a Skupštinu čine od tri do ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a: Sednica će biti nastavljena sutra

Izvor: Danas, 03.Apr.2023

Sednica Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) na kojoj se danas raspravljalo o novom statutu, kojim je predviđena transformacija te kompanije u akcionarsko društvo prekinuta je, ali će biti nastavljena sutra, rekao je za Betu predsednik NO Jovan Despotović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.