Predložene niže fid-in tarife za energiju iz vetra i Sunca

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Dec.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložene niže fid-in tarife za energiju iz vetra i Sunca

Ministarstvo energetike Srbije predložilo je 10. decembra nove podsticajne cene za otkup struje proizvedene iz obnovljivih izvora energije, koje su smanjene za struju iz vetra i solarne energije. Period važenja podsticaja ostao je 12 godina, a novu uredbu o fid-in tarifama vlada bi trebalo da usvoji u narednih 10 dana. Prema podacima iznetim na skupu o obnovljivim izvorima energije, Srbija danas ima 35 povlašćenih proizvodjača struje iz obnovljivih izvora energije koji su sklopili ugovor sa Elektroprivredom Srbije (EPS).
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Sevea: Predložene tarife ugrožavaju investicije

Izvor: Blic, 11.Dec.2012

Srpsko udruženje za energiju vetra (Sevea) ocenilo je danas da će predloženo smanjenje otkupnih cena za struju proizvedenu iz energije vetra odložiti za dve godine ili potpuno zaustaviti izgradnju vetroparkova u Srbiji...Ukoliko predlog Ministarstva enegetike za "fid-in" tarife bude prihvaćen u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.