Izvor: S media, 03.Sep.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar "isključio" Đerdap 2: Agregati vraćeni u pogon

Situacija u HE Ðerdap 2 postepeno se normalizuje i agregati se vraćaju u pogon, pa su trenutno u pogonu tri agregata sa snagom od ukupno 75MW, saopštio je popodne EPS.

Kako je ranije danas obavestio EPS, zbog ugroženosti požarom dalekovoda koji povezuju hidroelektranu "Ðerdap 2" sa sistemom Elektroprivrede Srbije (EPS) bila je smanjena isporuka električne energije iz te elektrane.

HE "Ðerdap >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 2" je snage 110 megavata i pored "Ðerdapa 1" je druga zajednička srpsko-rumunska hidroelektrana na Dunavu, na izlazu iz Ðerdapske klisure.

-Požar na Tari je lokalizovan, izjavio je premijer i ministar policije Ivica Dačić. Vatrogasci kod Prokuplja se još uvek bore sa vatrenom stihijom.

(Tanjug/B92)

Foto: djerdap.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.