Povećana potrošnja struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana potrošnja struje

BEOGRAD -

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će obezbediti dovoljne količine električne energije za sve kupce, ali da su mogući kvarovi na lokalnim distributivnim mrežama usled preopterećenja zbog velike potrošnje, koja se očekuje naročito krajem nedelje, sa padom temperature.

U saopštenju se navodi da je sa prvim hladnim danima već značajno porasla potrošnja električne energije i da je u ponedeljak na teritoriji Srbije potrošeno 140,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona kilovat-sati, a na teritoriji koju snabdeva JP EPS – 120,5 miliona kilovat-sati.

"Krajem nedelje, sa padom temperature, očekuje se još veća potrošnja električne energije, pa je moguće da bude oboren rekord od 26. januara 2010. godine kada je samo u jednom danu potrošeno 156,3 miliona kilovat-sati pri temperaturi od – 5 stepeni", navodi se u saopštenju EPS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS: POVEĆANA POTROŠNJA STRUJE

Izvor: Kurir, 14.Dec.2010

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da će obezbediti dovoljne količine električne energije za sve kupce, ali da su mogući kvarovi na lokalnim distributivnim mrežama usled preopterećenja zbog velike potrošnje, koja se očekuje..BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.