Potpisani ugovori o statusnim promenama u EPS-u

Izvor: Akter, 01.Jun.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o statusnim promenama u EPS-u

U Elektroprivredi Srbije (EPS) danas su potpisani ugovori o statusnim promenama po kojima će od 1. jula privredna društva za proizvodnju uglja i struje biti pripojena matičnom Javnom preduzeću EPS i formiran jedan operater distributivnog sistema

"Stari način organizacije EPS-a odlazi u istoriju i ustupa mesto jakom, organizovanijem i vertikalno integrisanom EPS-u. Umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << subjekata sistem će funkcionisati sa tri, a uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura poslovanje EPS-a biće efikasnije i profitabilnije", rekao je direktor EPS Aleksandar Obradović.

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, Obradović je potpisao ugovor o statusnoj promeni sa direktorima dosadašnjih privrednih društava za proizvodnju uglja i energije, a potpisan je i ugovor o formiranju jednog operator distributivnog sistema, po kojem će privredna društva za distribuciju struje Elektrodistribucija Beograd, Elektrovojvodina, „Elektrosrbija, Jugoistok i Centar  od 1. jula poslovati pod novim imenom EPS Distribucija.

Saglasnost na odluke o statusnoj promeni Vlada Srbije dala je 29. maja, dok je Nadzorni odbor JP EPS ove odluke usvojio 25. maja. Ovim statusnim promenama EPS će funkcionisaće sa tri pravna subjekta kojim su jasno definisane delatnosti proizvodnje, distribucije i snabdevanja, a to su: Javno preduzeće EPS, EPS Distribucija i EPS Snabdevanje.

Druga faza reorganizacije koja bi trebalo da bude završena do leta 2016. godine podrazumeva prelazak iz EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Stari EPS od 1. jula odlazi u istoriju"

Izvor: B92, 01.Jun.2015

U Elektroprivredi Srbije potpisani su ugovori o statusnim promenama. Od 1.jula privredna društva za proizvodnju uglja i struje pripajaju se Javnom preduzeću EPS.."Stari način organizacije EPS-a odlazi u istoriju i ustupa mesto jakom, organizovanijem i vertikalno integrisanom EPS-u”, istakao je direktor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.