Poslanici raspravljaju o amandmanima

Izvor: Press, 22.Maj.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici raspravljaju o amandmanima

Skupština Srbije nastavlja sednicu raspravom o amandmanima na dopune zakona o Agenciji za osiguranje depozita i o osiguranju depozita.
Foto:b92.net
Takođe, poslanici će raspravljati i o amandmanima na zajmove EPS i EMS.
Poslanici treba da razmotre 23 amandmana na davanje državnih garancija za zajam Nemačke razvojne banke KfW EPS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u iznosu od 45 miliona evra za projekat "Modernizacija sistema za otpepeljavanje TE Nikola Tesla A". 

Na dnevnom redu je rasprava o 23 amandmana na davanje garancije Srbije u korist KfW banke za kredit Elektromreže Srbije u visini 15 miliona evra, koji je namenjen za regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu. 

Predloženim dopunama Zakona o Agenciji za osiguranje depozita predvidjeno je da agencija može ulagati i u devizne dužničke hartije od vrednosti koje izdaje Srbija ili Narodna banka Srbije. 

Ta ulaganja su moguća u okolnostima značajnih promena na medjunarodnom finansijskom tržištu uzrokovanih postojanjem negativne kamatne stope na depozite kod stranih banaka.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.