Ponude za TETO Novi Sad do oktobra

Izvor: B92, 24.Jun.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponude za TETO Novi Sad do oktobra

Beograd -- Učesnici na tenderu za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane Novi Sad ponude treba da dostave do 30. septembra.

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije navodi da budući strateški partneri EPS-a Srbije i Grada Novog Sada mogu do 29. jula da posete postrojenje u Novom Sadu i vide podatke o tom projektu, kako bi pripremili finansijski, tehnički i pravni izveštaj.

"Da li će ponude podneti samostalno ili kao konzorcijum, zajedno sa nekom drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanijom koja nema status učesnika u postupku, ali je naknadno pokazala zainteresovanost za učešće u ovom projektu, biće poznato kad se otvore ponude", rekao je pomoćnik generalnog direktora EPS-a ističe Zoran Manasijević.

U dokapitalizaciji Društva za kombinovanu proizvodnju termoelektrične i toplotne energije "Energija Novi Sad" (ENS)", koje upravlja Termoeketranom-toplanom, JP EPS i Grad Novi Sad uložiće zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima.

Od izabranog strateškog partnera se očekuje da dokapitalizacijom stekne većinsko učešće u ENS-u, kao i da, pored neophodnog finansijskog i operativnog kapaciteta, raspolaže iskustvom u podizanju i upravljanju sličnim postrojenjima, navodi se u saopštenju.

Kako ističe EPS, realizacijom tog projekta obezbeđuje se dugoročno ekonomski i ekološki održivo snabdevanje energijom u široj zoni Novog Sada, što jasno pokazuje koliki je značaj projekta.

Novo postrojenje moći će dugoročno da obezbedi grejanje Novog Sada, a i da pokrije očekivani nedostatak električne energije u Srbiji dok se ne završe elektrane koje EPS planira da gradi sa drugim strateškim partnerima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.