Policija ušla u EPS, češljaju se nabavke

Izvor: Mondo, 04.Dec.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ušla u EPS, "češljaju" se nabavke

Kriminalistička policija je "upala" danas u EPS i tamo kontroliše legalnost nabavki, javljaju beogradski mediji. Iz državne elektro-kompanije kažu da je to "uobičajena praksa".

Foto: EPS

Elektroprivreda Srbije saopštava da je već godinama praksa da EPS sarađuje sa istražnim organima, kao i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije rade svoj posao i kontrolišu rad javnih preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << navodi se u saopštenju EPS-a.

U saopštenju se takođe navodi da je praksa EPS-a da ne komentariše pojedinačne slučajeve saradnje sa istražnim organima.

"Potpuno su neistinite plasirane informacije da je bilo ko priveden ili da je policija 'upala' u EPS. Zbog plasiranja neistinitih infomacija EPS će tražiti i zaštitu pred nadležnim organima", navodi se u saopštenju.

Pojedini beogradki mediji naveli su da su inspektori Uprave kriminalističke policije jutros ušli u prostorije EPS-a i da policija već tri nedelje radi po nalogu Višeg tužilastva provere pojedinih javnih nabavki koje je ovo preduzeće realizovalo, javlja Alo.rs.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.