Pokrenuta peticija za očuvanje Elektroprivrede Srbije u javnom vlasništvu

Izvor: Beta, 18.Apr.2023, 14:37

Pokrenuta peticija za očuvanje Elektroprivrede Srbije u javnom vlasništvu

Politička platforma Solidarnost je pokrenula danas peticiju protiv privatizacije Elektroprivrede Srbije (EPS) "EPS je naš", zbog, kako su naveli, transformacije tog preduzeća u akcionarsko društvo i otvaranja mogućnosti za dalje rasparčavanje i privatizovanje delova ovog javnog preduzeća.Kako je navela Solidarnost u saopštenju, nedavne promene u dokumentima i strukturi EPS-a su ponovo stvorile strepnje da bi ovo preduzeće moglo da se nađe pod još većom kontrolom privatnika ili energetskih sistema drugih država."EPS je naš i mora ostati naš. Decenijama unazad vlasti rasprodaju sve što stignu, sve ono što je naše društvo stvaralo i gradilo. Rasparčavanje i privatizovanje delova naše elektroprivrede, prikriva se pričom o uvođenju inostranog profesionalnog menadžmenta. Kao da u Srbiji nema stručnih i poštenih ljudi", rekao je Miloš Baković Jadžić, portparol Solidarnosti.On je objasnio da je Solidarnost pokrenula peticiju zato što smatra da većina ljudi u Srbiji veruje da EPS pripada građanima i da tako mora ostati."Samo ako mi kao društvo imamo kontrolu nad elektroprivredom možemo je razvijati tako da bude efikasnija, da svima energenti budu dostupniji i pristupačniji. Samo naš EPS može postati predvodnik tranzicije ka zelenoj energiji a ne nečiji kumovi i razni drugi lopovi koji nam sada otimaju novac za uništavanje životne sredine pod izgovorom zelene ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"EPS je naš": Pokrenuta peticija za očuvanje Elektroprivrede Srbije u javnom vlasništvu

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2023

Politička platforma Solidarnost je pokrenula danas peticiju protiv privatizacije Elektroprivrede Srbije "EPS je naš", zbog, kako su naveli, transformacije tog preduzeća u akcionarsko društvo.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.