Počela revitalizacija HE Zvornik

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela revitalizacija HE Zvornik

BEOGRAD - U Hidroelektrani /HE/ Zvornik, jednoj od najstarijih u sistemu "Elektroprivrede Srbije" /EPS/, počela je revitalizacija postrojenja u vrijednosti 70 miliona evra, čime će njen životni vijek biti produžen za 40 godina.

Tom investicijom biće obezbijeđeno godišnje povećanje proizvodnje struje za 70 miliona kilovat-časova, prenijeli su beogradski mediji.

Revitalizacija četiri agregata biće završena >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << za četiri godine, a nakon toga će ukupna snaga svih agregata biti 125,6 megavata, što je za 30 odsto više nego trenutnih 96 megavata.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, koji je sa rukovodstvom EPS-a prisustvovao početku radova, rekao je da će, zahvaljujući revitalizaciji agregata, HE Zvornik godišnje dobiti 15 odsto nove struje, vrijednosti od tri do pet miliona evra.

On je dodao da će po okončanju obnove agregata zvorničke elektrane, koja radi 60 godina, biti smanjeno zagađenje tog kraja.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Antić: Produžili smo životni vek elektrane za 40 godina

Izvor: Beta Video, 12.Okt.2015

ZVORNIK- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je naglasio da će po okončanju obnove agregata zvorničke elektrane biti smanjeno zagađenje tog kraja. Tom investicijom će životni vek elektrane biti produžen za 40 godina. (CH10)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.