PKS pita EPS: Gde su domaće firme?

Izvor: B92, 18.Mar.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS pita EPS: Gde su domaće firme?

Privredna komora Srbije apelovala je na nadležna ministarstva da se omogući uključivanje domaćih proizvođača na tender Elektroprivreda Srbije.

Reč je o tenderu koji je EPS raspisao 15. decembra 2014. godine za uvođenje sistema pametnog merenja električne energije.

"PKS se zalaže da se domaćim proizvođačima pod istim, ravnopravnim uslovima sa stranom konkurencijom, obezbedi pravo učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u davanju ponuda na tenderima koje raspisuje Elektroprivreda Srbije, uz poštovanje tržišta i domaćih zakona", navodi se u saopštenju komore.

Apel je upućen ministarstvima rudarstva i energetike, privrede, finansija i trgovine, turizma i telekomunikacija.

Grupacija proizvođača opreme za merenje električne energije, organizovana pri Privrednoj komori Srbije, predstavlja 11 domaćih proizvodnih kompanija, raspoređenih po celoj Srbiji, od Niša i Bora do Bačke Palanke, sa preko 600 zaposlenih i 20 miliona evra prihoda na godišnjem nivou.

"Izbor domaćih proizvođača za nosioce ovog posla, što predstavlja poslednju šansu da se oživi naša elektronska industrija, Srbiji bi donelo ogroman finansijski rezultat, otvaranje novih 1.500 radnih mesta i veliki izvozni potencijal visokotehnoloških proizvoda", navodi se u apelu PKS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.