Odustao od ugovora sa EPSom! Čola: Neću da uzimam pare od naroda!

Izvor: Svet, 23.Dec.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odustao od ugovora sa EPSom! Čola: Neću da uzimam pare od naroda!

naslov: 
Odustao od ugovora sa EPSom! Čola: Neću da uzimam pare od naroda!



excerpt: 
Nakon što je otkriveno da EPS mimo propisa planira da plati 300.000 evra za disk pevača, saopšteno da je direktor Momčilo Cebalović smenjen sa funkcije...


izvor: 
Press


tekst clanka: 
Pevač Zdravko Čolić odustao je od prodaje svog muzičkog diska Elektroprivredi Srbije nakon što je objavljeno da ovo preduzeće planira da plati 30 miliona dinara za njegov DVD sa koncerta na Ušću. Čolić je za Press izjavio da ne želi da mu neko prebacuje da "uzima pare narodu" i da je celu priču hteo da zaustavi još pre tri nedelje.
Nakon pisanja o ovom skandalu, smenjen je i direktor Centra za odnose s javnošću EPS-a Momčilo Cebalović, koji taj posao obavlja više od 15 godina.
Popularni pevač Zdravko Čolić pozvao je juče Press nakon što je objavljeno da je EPS bez javnog poziva pregovarao i hteo da kupi određenu količinu diskova njegovog koncerta sa Ušća za čak 300.000 evra. On je juče izjavio da odustaje od potpisivanja ugovora sa EPS-om. "Ja sam još pre tri nedelje odustao od ove priče pošto je i tad bilo povike. Ne znam šta se dešavalo u međuvremenu, ali nisam potpisao nikakav ugovor s njima. Jedini interes koji sam imao bio je da koncert bude izdat u što većem tiražu jer je to dobro za reklamu i neke dalje poslove. Bez obzira što od toga nema zarade za mene. Pošto ima mnogo nedorečenosti, mislim da je najbolje da ga ne distribuiramo na ovakav način. Ne treba mi to da mi neko prebacuje da uzimam narodu pare. Tako da za sada ništa, a DVD je gotov, pa ćemo ga možda ponuditi nekoj privatnoj firmi", rekao je juče Čolić.
Inače, u EPS-u se digla velika prašina posle jučerašnjeg teksta, a dokaz tome je i smena direktora Centra za odnose s javnošću EPS-a Momčila Cebalovića, koji tamo radi više od 15 godina. Kako smo nezvanično uspeli da saznamo, njemu se pripisuju i neke "nelogičnosti" vezane za upravljanje novcem EPS-a koji se izdvajao za marketing. Tako je od ovog novca finansirano Udruženje novinara energetičara, dok je za list "KWH" izdvajano oko milion dinara mesečno. Veliki novac dat je i jednog beogradskoj firmi za pravljenje EPS-ovih štandova. Međutim, on je juče sve demantovao. "Nisam još zvanično smenjen. Procenjeno je da ubuduće odnose s javnošću treba da radi novi čovek i ja sam tu odluku prihvatio. Prepucavati se preko medija sa kućom u kojoj radim nije moj manir. A odgovarati na insinuacije koje su u funkciji mog diskreditovanja kroz pitanja koja su formulisana kao tvrdnje i nesporne istine nemoguće je. Već pet godina nemamo nikakve veze sa udruženjem koje se pominje i koje ne postoji, nemam veze sa tom agencijom koju takođe pominjete, a svi poslovi oko izdavanja internog lista EPS-a rađeni su po Zakonu o javnim nabavkama", rekao je Cebalović.
Inače, direktor EPS-a Dragomir Marković juče je objasnio zbog čega su odlučili da kupe disk Zdravka Čolića, a ne nekog drugog pevača. "Postoje samo dva izvođača popularne muzike koji mogu da skupe 100.000 gledalaca na koncertu, a jedan je Zdravko Čolić. Mi biramo najbolje jer mislimo da smo najbolji. Tako biramo Čavića, Đokovića, Čolića i tako ćemo izabrati sve ostale. Promoteri su nam i odbojkaši Srbije, pa ne vidim šta je tu sporno", rekao je Marković.
Na pitanje zbog čega se daje ovoliki novac, a EPS je prošle godine imao gubitak od 3,5 milijardi, Marković kaže da bi imali manje gubitke kada bi imali bolju i bržu naplatu.
On je juče bio iznenađen kada smo mu rekli da bi Zdravko Čolić mogao da odustane od prodaje DVD-a EPS-u. "Ako Zdravko Čolić odustane, onda ništa. Naravno da ćemo raditi neku novu kampanju, mi smo na tržištu i radićemo veoma mnogo na marketingu", rekao je Marković.
Uprkos tome što je EPS monopolista na našem tržištu i što praktično jedini prodaje struju, Marković tvrdi da im je potrebna reklama.



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Čolić neće 300.000 evra!

Izvor: Tracara.com, 23.Dec.2011

Elektroprivreda Srbije planirala je da plati 30 miliona dinara za DVD sa koncerta sa Ušća legendarnog Zdravka Čolića. Diskovi je trebalo da budu podeljeni redovnim platišama električne energije. Nakon otkrivanja ove afere došlo je do zanimljivog raspleta događaja: direktor centra za odnose s...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.