Održana vanredna sednica Skupštine EPS-a, primena preporučene cena za komercijalne kupce

Izvor: Beta, 27.Apr.2023, 13:21

Održana vanredna sednica Skupštine EPS-a, primena preporučene cena za komercijalne kupce

Vanredna sednica skupštine Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) održana je danas, što je ujedno i prva sednica skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.Sednici Skupštine je, osim predstavnika osnivača, odnosno države, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao je i predsednik Nadzornog odbora EPS-a Jovan Despotović.Odlučeno je da bude realizovan zaključak Vlade Srbije kojim je preporučena EPS-u cena električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati od 1. maja.Đedović je posle sednice istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja zemlje."U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje", rekla je ministarka.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Koliko će poskupeti struja od Prvog maja?

Izvor: Danas, 27.Apr.2023

Na vanrednoj sednici Skupštine akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je doneta odluka da se realizuje zaključak Vlade Srbije kojim je preporučeno da od 1. maja cena struje bude viša za osam odsto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.