Odobreno, stižu nam veći računi za struju

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno, stižu nam veći računi za struju

Beograd -- Savet Agencije za energetiku Srbije dao je saglasnost na zahtev EPS-a da struja od 1. oktobra za domaćinstva i male kupce poskupi u proseku za dva odsto.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, EPS je zahtev za poskupljenje struje uputio posle analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije.

Procenjeno je da će se poskupljenje struje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara.

Po računici Ministarstva, i posle primene novog cenovnika Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu, jer je struja jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj.

U Srbiji 70.350 domaćinstava ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 kilovatsati električne energije mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS-u odobreno poskupljenje struje

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2017

Savet Agencije za energetiku Srbije odobrio je zahtev EPS-a da struja od 1. oktobra za domaćinstva i male kupce poskupi u proseku za dva odsto SAVET Agencije za energetiku Srbije odobrio je zahtev EPS-a da struja od 1. oktobra za domaćinstva i male kupce poskupi u proseku za dva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.