Od pečenjare do EPS

Izvor: Danas, 17.Mar.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od pečenjare do EPS

Novi, za sada privremeni, generalni direktor Elektroprivrede Srbije je Milorad Grčić, odlučila je Vlada Srbije. Za funkciju prvog čoveka jedne od najbolje stojećih državnih firmi u Srbiji Grčić je sebe preporučio vodeći drugu veliku i vrlo bitnu firmu Rudarski basen Kolubara. Drugih preporuka za ovaj posao, sudeći prema šturim informacijama iz njegove biografije, Grčić nema. Osim članske karte SNS. Vlasnik nje je poslednjih šest godina, koliko je prošlo od kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << njegova "kombi" lokalna partija "Snaga Obrenovca" sa kojom je 2008. išao na izbore u društvu DS, rešila da "rasturi" tu koaliciju.

                 

Grčić se potom okreće naprednjacima i u stilu nekih drugih članova ove vladajuće stranke, kreće njegov munjevit politički uspeh. Završava, kako tvrdi, Fakultet za uslužni menadžment na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici i od vlasnika kafića i pečenjare Fantazija u centru Obrenovca, prelazi put od ugostitelja do ekonomiste. Sa diplomom privatnog fakulteta i angažovanjem u stranci, stiže i mesto predsednika opštinskog odbora SNS, potom i direktora najvećih domaćih preduzeća.

U jesen 2012. postavljen je za direktora Kolubare, a tri godine kasnije poverena mu je, najpre, fotelja direktora kancelarije za društveno odgovorno poslovanje u Elektroprivredi Srbije, a potom i mesto generalnog direktora. Bije ga glas da voli da se eksponira što donekle potvrđuje i izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije. Tako je 2013. Kolubara, koju on tada vodi, potpisala ugovor sa jednom marketinškom agencijom, vredan 990.000 dinara, o sponzorstvu Sabora u Guči. Osim VIP lože, uslov je bio i "dobar tretman" predstavnika firme. Za medije, pre svih obrenovačke i lazarevačke, Kolubara je od 2011. do 2014. izdvojila desetine miliona dinara, preskačući naravno proces javnih nabavki. Lokalni list Palež, nakon čuvene sednice Vlade na kopovima basena Kolubara, prenosi vest sa naslovom "Cela Vlada na poklanjanju kod Grčića", samo je jedan od primera u izveštaju Saveta.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.