Objavljen tender za nabavku pametnih brojila

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen tender za nabavku pametnih brojila

BEOGRAD, 15. decembra 2014. (Beta) - Elektroprivreda Srbije objavila je danas medjunarodni tender za nabavku električnih brojila sa daljinskim očitavanjem, koja će se finansirati iz dela kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Prema podacima sa sajta EBRD (www.ebrd.com), nabavka informatičke i merne infrastrukture, pored pametnih brojila, uključiće i isporuku hardvera i softvera, uredjaja za komunikacije, aplikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i pružanje usluga za integraciju sistema i obuku.

Tender će biti otvoren do 3. marta 2015. godine.

EBRD i Evropska investiciona banka (EIB) odobrile su EPS-u zajmove od po 40 miliona evra za realizaciju tog projekta.

Uslovi tendera su da ponudjač ima dobar finansijski položaj u proteklih pet godina i dugoročnu profitabilnost, prosečan godišnji promet u proteklih pet godina od najmanje 75 miliona evra i da ima pristup ili raspolaže sredstvima od najmanje 25 miliona evra.

Ponudjači moraju da budu uspešni u izvršenju najmanje jednog sličnog ugovora za električne brojila sa daljinskim očitavanjem, koji je u funkciji na evropskom tržištu, sa najmanje 100.000 brojila, kao i sistema za upravljanje i skladištenje očitanih podataka (MDM/R) sa najmanje 200.000 mesta isporuke i pružanja sličnih usluga u proteklih pet godina.

Da bi se kvalifikovali za dodelu ugovora ponudjači moraju da imaju fabrike koje proizvode spektar električnih brojila za električnu energiju sa daljinskim očitavanjem, da imaju najmanje pet godina iskustva i godišnju proizvodnju od najmanje 250.000 komada.

Sve ponude moraju sadržati garanciju ponude u iznosu od 1,8 miliona evra, navodi se u tenderu.

U Srbiji postoji oko 3,5 miliona brojila, od čega je 3,1 milion u domaćinstvima, a oko 400.000 su industrijski potrošači.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EPS objavio tender za nabavku pametnih brojila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014

Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je danas međunarodni tender za nabavku električnih brojila sa daljinskim očitavanjem, koja će se finansirati iz dela kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)...Prema podacima sa sajta EBRD (www.ebrd.com), nabavka informatičke i merne infrastrukture,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.