Novosti: Od 1. januara TV pretplata će biti povećana sa 255 na 299 dinara

Izvor: Beta, 30.Nov.2020, 11:30

Novosti: Od 1. januara TV pretplata će biti povećana sa 255 na 299 dinara

Vlada Srbije predložila je da od 1. januara 2021. pretplata za RTS i RTV bude povećana sa sadašnjih 255 na 299 dinara, prenele su danas Novosti.Po navodima lista, Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uredjivanju načina naplate takse za Javni medijski servis ušao je u skupštinsku proceduru 27. novembra a taksa će i dalje biti naplaćivana kroz objedinjeni račun za utrošenu električnu energiju kroz račun EPS.Tim predlogom zakona predvidjeno je da se do 31. decembra naredne godine RTS i RTV delimično finansiraju preko pretplate a delimično iz republičkog budžeta.Uz podsećanje da se desetine hiljada starih dugovanja gradjana koje su sudovi prosledili na naplatu javnim izvršiteljima, odnosi na neplaćenu TV pretplatu, Novosti su prenele da ukupna potraživanja Javnog medijskog servisa iznose oko 448 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 1.januara poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020

Predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je ušao u skupštinsku proceduru, propisano je da će se pretplata za RTS i RTV od 1. januara 2021.godine povećati sa dosadašnjih 255 dinara na 299 dinara...Istim zakonskim predlogom predviđeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.