Novo poskupljenje struje krajem leta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo poskupljenje struje krajem leta?

OBRENOVAC - Elektroprivreda Srbije (EPS) nije odustala od drugog poskupljenja struje u Srbiji u ovoj godini, ali zahtev za to neće podneti pre kraja leta, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora tog javnog preduzeća Aca Marković.

On nije mogao da precizira koliko će poskupljenje struje EPS tražiti pošto će to zavisiti, kako je istakao, od toga kojom će brzinom Srbija izlaziti iz ekonomske krize.

Marković je kazao da EPS ne traži poskupljenje struje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog povećanja zarada zaposlenima već zbog remonta postrojenja i plaćanja dobavljačima, koji su uglavnom domaće firme.

Poslovnim planom EPS-a za ovu godinu bila su predviđena dva poskupljenja strjuje od po 10 odsto, od 1. januara i 1. jula.

Prvo poskupljenje od deset odsto u proseku bilo je odloženo do 1. marta, kada je struja u Srbiji poskupela prvi put posle avgusta 2008. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.