Normalizuje se rad u Kostolcu

Izvor: RTS, 23.Maj.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizuje se rad u "Kostolcu"

Od danas ponovo radi transportna traka koja ugljem s kopa "Drmno" snabdeva termoelektranu "Kostolac A", a proteklih dana je bila potopljena, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Tako je stabilizovano snabdevanje ugljem dva agregata TE "Kostolac A" koji su i prethodnih dana radili maksimalnim kapacitetom jer su na deponiji imali dovoljno uglja.

Radi sigurnosti "Autotransport" je dnevno kamionima dovozio do 3.900 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tona uglja.

Od početka poplava kop "Drmno", uprkos gotovo nemogućim uslovima - piše u saopštenju, nije zaustavljao proizvodnju uglja, niti je bilo zastoja u proizvodnji električne energije.

Voda se i dalje izvlači snažnim pumpama iz popljavljenog područja, piše u saopštenju u kojem se dodaje da je prošle noći pukao nasip kraj starog korita reke Mlave, u selu Bubušinac, ali je sprečeno izlivanje vode ka termoelektrani i kopu "Drmno".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.