Nišu isključena struja zbog duga

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišu isključena struja zbog duga

Najveći deo Niša i okoline ostao je bez ulične rasvete jer grad nije izmirio dugovanja za struju.

Niš i okolina ostali su bez ulične rasvete, po nalogu "EPS Snabdevanja".

Iz Centra za obaveštavanje, razlog isključenja je veliko dugovanje Grada za struju. Dug iznosi 65 miliona dinara, a najveći deo odnosi se upravo na javnu rasvetu.

U ED Jugoistok kažu da su upozorenje poslali pre 20 dana i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije ispoštovan novi ugovor o reprogramu koji je sklopljen juna.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da je odluka da to bude učinjeno u nedelju uveče neobjašnjiva i nerazumna.

"Bez obzira na visinu duga, mogli je da se sačeka do sutra i da sednemo da razgovaramo i da tražimo rešenje", kazao je Slavković Tanjugu.

Grad Niš ovo nije zaslužio, rekao je Slavković i naglasio da komunalci neće noćas čistiti grad zbog opasnosti da se neko povredi po mrklom mraku.

Oni koji su dali nalog da se isključi struja za javnu rasvetu nisu razmišljali o bezbednosti grada koji je treći po veličini u Srbiji, napomenuo je Slavković.

On je rekao da će o tome koliki je dug biti reči sutra, ali da to u ovom trenutku nije toliko važno, jer su, kako je naveo, odluka i nalog da se isključi rasveta u Nišu neobjašnjivi i nerazumni.

U ED Jugoistok dodaju da ne žele da snose nikakvu odgovornost zbog ove situacije, jer ako građani mogu da plaćaju račune za struju, mogu i državna uprava i lokalna samouprava.

Kako Južnim vestima javljaju nezadovoljni čitaoci iz različitih delova grada, u mraku su ulice u centru, Durlanu, Duvaništu, na Paliluli, Bulevaru Nemanjića, Trošarini, Bubnju, kod Kičeva, Obilićevog venca, u Medoševcu, Brzom Brodu...

Na ovaj problem ukazali su i iz JKP „Medijana“ čiji radnici, kako su se požalili, imaju problem da u ovakvim uslovima očiste ulice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.