Nikezić (SSP): Počela privatizacija EPS-a, 11 hidroelektrana preneto u zajedničku firmu sa ...

Izvor: Beta, 21.Maj.2023, 16:04

Nikezić (SSP): Počela privatizacija EPS-a, 11 hidroelektrana preneto u zajedničku firmu sa ...

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić saopštio je danas da je privatizacija "Elektroprivrede Srbije" (EPS) počela "tajnim" poslom kojim se 11 srpskih hidroelektrana prenosi u zajedničku firmu sa mađarskom "MVM Group"."Tajni dogovor, koji je bez stručne i javne rasprave, u četvrtak bio na dnevnom redu Nadzornog odbora 'EPS'-a, obavezuje 'EPS' da u zajedničko preduzeće unese 11 hidroelektrana, a da mađarska kompanija 'MVM Group' unese oko 600 miliona evra u gotovini, koliko Mađari procenjuju da je vrednost hidroelektrana, kako bi vlasnički ulozi bili identični", naveo je Nikezić u saopštenju.Prema njegovim rečima, predloženo je i da mađarska kompanija preuzme upravljanje hidroelektranama iako nema iskustva u tome, jer od 2021. godine imaju jednu u Mađarskoj i dve u Rumuniji "skromnog kapaciteta" od 50MW."Iako su pre samo mesec dana svi predstavnici vlasti horski ponavljali da nema privatizacije 'EPS'-a, sada je jasno da su upravo zbog privatizacije usvojili novi Statut, zato su izbacili odredbu kojom je bilo zabranjeno otuđenje vredne imovine i zato će na kraju o ovom štetnom predlogu odlučiti jedan glas, glas ministarke (rudarstva i energetike Dubravke) Đedović", rekao je Nikezić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SSP: Počela privatizacija EPS, 11 hidroelektrana preneto u zajedničku firmu sa mađarskom kompanijom

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2023

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić saopštio je da je "privatizacija EPS-a počela tajnim poslom kojim se 11 srpskih hidroelektrana prenosi u zajedničku firmu sa mađarskom MVM grupom".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.