Izvor: Danas, 06.Jul.2023, 08:53

„Neće biti masovnih otpuštanja u EPS-u“: Ambasador Norveške o srpskoj firmi, Ristadu, smenama, prodaji…

Kompanije iz Norveške nisu zainteresovane za kupovinu Elektroprivrede Srbije. Pre svega, važno je podvući da je trenutni angažman Norveške u reformi i restrukturiranju energetskog sektora Srbije rezultat zahteva srpskih vlasti i ukorenjen u našem strateškom partnerstvu. Sa zadovoljstvom možemo da podelimo svoja iskustva iz profesionalnog upravljanja i poboljšanog učinka u energetskom sektoru. Ono što možemo da uradimo je da vam kažemo šta je uspelo za Norvešku. Ali na kraju krajeva, nije Norveška već Vlada Srbije ta koja treba da donese odluke i odredi kurs reformi - kaže u razgovoru za Danas Jern Eugen Jelsta, ambasador Norveške u Srbiji odgovarajući na pitanje da li su kompanije iz te zemlje, bilo u državnom ili privatnom vlasništvu, zainteresovane za privatizaciju EPS-a.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Norveške: Ne postoji plan masovnog otpuštanja u Elektroprivredi Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2023

Norveške kompanije nisu zainteresovane za kupovinu Elektroprivrede Srbije (EPS), a trenutni angažman Norveške u reformi i restrukturisanju energetskog sektora u Srbiji rezultat je zahteva srpskih vlasti i ukorenjen je u strateškom partnerstvu naših dveju zemalja, izjavio je ambasador Norveške u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.