NADA: Katastrofalno stanje u EPS se nastAVLJA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 11:52

NADA: Katastrofalno stanje u EPS se nastAVLJA

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS smatra da nova Vlada još uvek nije učinila ništa kako bi se katastrofalno stanje u EPS, preduzeću koje je nekada veoma uspešno poslovalo, popravilo a najbolji primer za to je budžet Republike Srbije za 2023. godinu koji je Vlada već usvojila i koji se nalazi u Skupštinskoj proceduri.

U budžetu za 2022. godinu bile su predviđene pozicije koje su se odnosile na garancije Ruskoj Federaciji za dva kredita i to jedan za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << revitalizaciju Đerdapa 2 u iznosu od 170 miliona evra i drugi za revitalizaciju blokova A1 i A2 u Tentu u iznosu od 208 miliona evra.

U novom predlogu budžeta tih pozicija nema. Revitalizacija hidroelektrane Đerdap 2 se nalazi u okviru projekata domaćih i stranih poslovnih banaka a iznos je povećan sa 170 miliona evra na čak 213 miliona evra, što predstavlja povećanje od 25%, dok se od revitalizacije blokova A1 i A2 potpuno odustalo.

Ne postoji tehničko objašnjenje za odustajanje od revitalizacije ovih blokova kao što ne postoji racionalno objašnjenje za povećanje iznosa za revitalizaciju Đerdapa 2 na 213 miliona evra.

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS poziva Vladu Srbije da prekine partijsko zapošljavalje u EPS-u i da sve projekte izvode stručna lica kako se bahato i neodgovorno vođenje ovog javnog preduzeća više nikada ne bi ponovilo.

Vlada Srbije a ni rukovodstvo EPS a ne smeju da odustaju od bitnih projekata revitalizacije, ni od strateške saradnje sa Ruskom Federacijom, kako ne bismo došli u situaciju da uvozimo električnu energiju po još nepovoljnim uslovima i cenama.

Ukoliko se hitno ne reaguje, cenu će opet plaćati građani, što je već najavljeno povećanjem cena električne energije od prvoj januara 2023. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.