Mora EPS-u da dokaže da nije vampir

Izvor: B92, 07.Jun.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mora EPS-u da dokaže da nije vampir

Umesto da se bavi svakodnevnim obavezama u njivi, Mileta Matić iz Donje Trnave, kod Topole, mora da dokazuje da je živ.

Iz elektrodistribucije mu je stiglo obaveštenje u kojem se navodi da je pokojnik. U skladu sa tim, struja u njegovoj kući bi trebalo da bude isključena.

Ovo je kuca Milete Matića koji je živ i zdrav u stvarnosti, ali na papiru stoji da je pokojnik. Nije mu bilo lako kada je pročitao obaveštenje u kojem ga je elektrodistribucija proglasila mrtvim. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sada dokazuje da je živ.

“Pozvao sam kontakt telefon u Beogradu i oni su mi rekli da moram poslati izvesnu dokumentaciju na ovu adresu EPS snabdevanje Beograd”, kaže Mileta.

On je obezbedio overenu potvrdu o životu. Strahuje da će iz Elektrodistribucije Topola, koja je nadležna za njegov kraj, da mu isključe struju.

“Razmišljao sam o tome...šta ako ja ne nabavim tu dokumenatciju ili odem negde oni mogu istog trenutka ako ja nisam, pa ćak i da jesam kod kuće, oni mogu doći iz Elektrodistribucije i da jednostavno da isjključe električnu energiju, jer na osnovu ovog rešenja oni mogu”, kaže Matić.

Rešio je da zbog čitave zabune podnese tužbu. Više dana je išao u Elektrodistribuciju Topola ne bi li rešio problem.

“Niko mi nije objasnio ništa jer ni oni ne znaju. Samo šire ruke i kažu “ovo je katastrofa”. A kakva je

bruka za mene kada me sretnu ljudi na ulici i nazivaju vampirem. Neka dokažu na sudu da sam umro, a ja ću da dokažem svoj idenitet”, kaže on.

Iz Topole su nas uputili na upravu Elektrodistribucije u Aranđelovcu, odakle smo dobili pismeno izvinjenje upućeno Mileti Matiću.

“Došlo je do greške prilikom unošenja u tabelu. Vaše ime se greškom našlo na spisku. Molimo

Vas da uvažite naše izvinjenje povodom ovog nemilog događaja. Greška se potkrala zbog hitnosti postupka”

Mileta Matić nije usamljen slučaj. Prema nezvaničnim saznanjima, ovakve stvari se s vremena na vreme, događaju u opštinama širom Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.