Ministarka: Struja mora da se plati

Izvor: B92, 07.Sep.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Struja mora da se plati

Beograd -- Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da u narednih godinu dana sva dugovanja građana i budžetskih ustanova za struju moraju biti izmirena.

"Dugove moramo da rešimo jer struja mora da se plati. EPS polako mora da rešava svoju finansijsku situaciju. Otvara se tržište i za godinu dana svi građani biraće svog isporučica električne energije", kazala je Mihajlovićeva u Leskovcu gde je razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa građanima.

Ministarka je na konfrenciji za novinare rekla da "najveći problem" predstavljaju gradovi i opštine koje nisu reprogramirale svoje dugove, ali i "kamate na kamate" na računima građana.

"Leskovac je dobar primer grada koji je uradio reprogram dugovanja i ovo je poziv za ostale gradove, ali i budžetske korisnike unutar gradova. Moraju da urade reprograme da im se ne bi iskljucivala struja", kazala je Mihajlovićeva.

Ministarka je sa građanima Leskovca i Niša razgovarala u zgradi Skupštine grada.

"Drugi problem jeste distribucuija Niš i opština Niš, gde se pojavljuju ogromni dugovi i problemi sa ljudima koji su dokazali da imaju obračun kamata na kamatu. Mi ćemo posebno razgovarati i sa privrednim društvom Jugoistok kako takve probleme da rešimo", istakla je ona.

Ministarka je dodala da su joj se obratili i ljudi koji imaju dugovanja za struju stara deset godina.

Jedan od njih je Miodrag Veličković iz Leskovca koji od 1999. godine duguje 805 hiljada dinara i koji već nekoliko godina živi sa ćerkom u kući bez električne energije.

"Ja ću tražiti da mi se dugovanja oproste jer godinama ne radim i nemam čime da platim", kazao je Veličković Beti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministarka: Struja mora da se plati

Izvor: B92, 07.Sep.2013

Beograd -- Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da u narednih godinu dana sva dugovanja građana i budžetskih ustanova za struju moraju biti izmirena..."Dugove moramo da rešimo jer struja mora da se plati. EPS polako mora da rešava svoju finansijsku situaciju. Otvara se tržište i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.