Milorad Grčić i Darko Glišić pustili u rad novu TS „Čučuge“ 

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 13:24

Milorad Grčić i Darko Glišić pustili u rad novu TS „Čučuge“ 

EPS investira i modernizuje 

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ i Darko Glišić, predsednik opštine UB, pustili su u rad novu trafostanicu 35/10 kV „Čučuge“, koja će dodatno poboljšati sigurnost napajanja električnom energijom građana i privrede ovog dela Srbije. Oni su obišli i završne radove na novoj visokonaponskoj trafostanici 110/35 kV „Ub“ u industrijskoj zoni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Ubsko područje se ekonomski razvija, a sa stanovišta snabdevanja  to je prilično težak teren u koji se, nažalost, decenijama nije ulagalo decenijama. Shodno uspešnoj razvojnoj i ekonomskoj politici Aleksandra Vučića, izgradnjom autoputa Ub postaje sve interesantniji i neophodno je bilo baviti se rekonstrukcijom i izgradnjom mreže za snabdevanje električnom energijom. Danas smo svedoci da Ub ima dve nove trafostanice u industrijskoj zoni, najmodernije, potpuno automatizovane. U ove dve trafostanice uloženo je oko 4,5 miliona evra, a u poslednje četiri godine u ovom kraju investirali smo oko milijardu dinara i uradili više od 84 kilometra niskonaponske mreže - rekao je Grčić.

On je istakao da je trafostanica  „Ub“ 110/35 kV veoma važna za budućnost Uba. Povećana je instalisana snaga ove TS, sa 4 megavolt-ampera na 31,5 megavolt-ampera u ovoj fazi. Ostavljena je mogućnost i da se sa rastom potreba snaga TS udvostruči u sledećoj investicionoj fazi. Prvi čovek EPS-a je naglasio da se sa EMS gradi novi kabl za TS „Ub“.

- Instalisana snaga nove trafostanice u Čučugama je osam megavolt-ampera i iz nje je izvedeno pet 10 kV izvoda za okolna naselja. To će povećati pouzdanost napajanja i omogućiti priključenje novih korisnika. Pojačavamo i stabilizujemo sigurnost napajanja za sve potrebe žitelja 20 okolnih sela. To je veoma važno jer građani više neće imati problema u napajanju, što je posebno bitno za poljoprivredu i preradu. Naš cilj je da svako domaćinstvo ima stabilno snabdevanje - rekao je Grčić.

Darko Glišić, predsednik opštine Ub, zahvalio se državi Srbiji i rukovodstvu „Elektroprivrede Srbije“ u ime svih građana ove opštine, jer su dva kapitalna objekta privedena kraju.

- Jednu trafostanicu smo pustili u rad, a očekujemo da druga počne da radi do kraja godine. To su temelji našeg daljeg razvoja i to daje mogućnosti da se dalje razvijamo i dostignemo viši nivo. Bilo je ranije  problema u snabdevanju električnom energijom u čitavom ovom spletu sela, ali dočekali smo taj dan da možemo da kažemo da smo to rešili - rekao je Glišić.

- Uz manje nadogradnje koje će se desiti uskoro, u potpunosti ćemo stabilizovati svaki zaseok. Posle nekoliko godina predanog rada, završili smo veliki posao i idemo dalje sa novim radovima - zaključio je Glišić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.