Mihajlović: Pojednostaviti račune za električnu energiju

Izvor: Press, 25.Sep.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Pojednostaviti račune za električnu energiju

EPS nije spreman, ni organizovan za otvaranje tržišta od 1. januara sledeće godine, a nije dobro što se u EPS-u odmah koristi takva situacija za neke međusobne sukobe, rekla je Mihajlović.
Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekla da je grešku napravilo EPS snabdevanje i da je od EPS-a tražila da računi budu pojednostavljeni i da to bude učinjeno do kraja godine.
Na taj način, prema njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rečima, svaki građanin mogao bi da vidi koliko je kilovata potrošio i koliko ga to košta, a ukoliko je socijalno ugrožen, to bi moralo da bude upisano na računu.
"Uočili smo u jednom trenutku da čak ni pet odsto popusta nije postojalo na računu i naložili smo EPS-u da vrati tih pet odsto", rekla je Mihajlović i dodala da se EPS mora pripremiti za otvaranje tržišta.
Mihajlović je istakla da je napravljen treći reprogram i da moraju da se plate dugovi, ali da su problem nagomilani dugovi građana u određenim delovima Srbije, kao što je Niš, koji su iznosili i po milion i po dinara.
Ona je podsetila da postoje i funkcionišu socijalne karte i da postoje besplatni kilovat časovi i besplatan gas i najavila da će za deset dana na vladi biti usvojena dopuna uredbe prema kojoj će od početka grejne sezone postojati socijalna karta, koja će sadržavati i besplatno grejanje.
Na pitanje o mogućem radu bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Gorana Kneževića u NIS-u, Mihajlović je odgovorila da je NIS važna kompanija i da bi volela da čovek koji je bio ministar pomogne da odnosi između NIS-a i sektora energetike u Vladi budu još bolji.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.