Mihajlović: Nećemo prodavati EPS

Izvor: Politika, 08.Okt.2012, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nećemo prodavati EPS

BEOGRAD – Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Elektroprivreda Srbije (EPS) u velikim problemima, ali da država neće prodavati tu kompaniju.

„To (EPS) je jedino što je Srbiji ostalo. Mi možemo da proizvedemo dovoljno električne engergije ne samo za nas nego i za izvoz i bilo bi ludo da se sada bavimo prodajom EPS-a”, rekla je Mihajlovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za B92.

Ona je kazala da je među načinima da se to preduzeće podigne na noge i izvuče iz dugova nabavka električne energije bez posrednika, rešavanje pitanja naplate potraživanja, modernizacija EPS-a i racionalizacija troškova.

Govoreći o najavljenom popustu za one koji potroše manje od 500 kilovat časova struje mesečno, Mihajlovićeva je ponovila da se time pomaže najugroženijima i ocenila da će popust moći da ostvari dva miliona domaćinstava.

Kako je navela, od jeftine struje dva sata tokom dana se odustalo jer to nije bila varijanta kojom bi se mogli pomoći najugroženiji.

Zorana Mihajlović je dodala i da informacije koje je dobila iz EPS-a na početku mandata nisu bile prave, što je jedan od razloga zašto je generalni direktor smenjen.

Srpska ministarka energetike je istakla i da je tražila da se uradi istraga u svim javnim preduzećima i precizirala da će se istraga u EPS-u odnositi na nabavku struje.

Povodom slučaja u kom je bivši ministar Oliver Dulić osumnjičen za zloupotrebu službenog položaj i korupciju, ona je rekla da je bilo dosta različitih prioriteta bivšeg ministra i da je umesto izdvajanja novca za reciklažne centre i druge alarmantne ekološke probleme novac izdvajan za plakate i razne druge promocije.

Beta

objavljeno: 08.10.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nećemo prodavati EPS

Izvor: Beta, 08.Okt.2012

BEOGRAD, 8. oktobra 2012. (Beta) - Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak da je Elektroprivreda Srbije (EPS) u velikim problemima, ali da država ..

Nastavak na Beta...

Mihajlović: Nećemo prodavati EPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2012

BEOGRAD -..Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Elektroprivreda Srbije (EPS) u velikim problemima, ali da država neće prodavati tu kompaniju..."To (EPS) je jedino što je Srbiji ostalo. Mi možemo da proizvedemo dovoljno električne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.