MRAZ ZAMRZNUO POSTROJENJA U IMK 14.OKTOBAR

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRAZ ZAMRZNUO POSTROJENJA U IMK "14.OKTOBAR"

Teško je zagrejati hale koje imaju površinu od osam do 15.000 kvadrata, dok u nekim halama uopšte i nemamo grejanje, rekao generalni direktor IMK "14.oktobar" Zoran Radmanovac

KRUŠEVAC - Generalni direktor industrije mašina i komponenata IMK "14.oktobar" Zoran Radmanovac izjavio je da su sva postrojenja u ovoj fabrici zamrznuta, tako da se još ne zna da li će ova industrija moći da pokrene proizvodnju i naredne nedelje.

On kaže da "14. oktobar" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ima ugovorene poslove pre svega za Elektroprivredu Srbije i dodaje da su zbog niskih temperatura i zamrzavanja postrojenja i instalacija u fabrici ovi poslovi dovedeni u pitanje.

Teško je zagrejati hale koje imaju površinu od osam do 15.000 kvadrata, dok u nekim halama uopšte i nemamo grejanje, tako da postoji mogućnost da IMK "14. oktobar" ne radi i naredne sedmice, rekao je Radmanovac.

Radnici IMK "14. oktobar" ne dolaze na posao od početka nedelje. Prema ranijem saopštenju, prvobitno je odlučeno da direktori organizacionih celina pozivaju radnike do petka 10. februara kako bi se obavili neodložni poslovi, međutim, zbog veoma niskih temperatura, proizvodnja nije pokrenuta.

Početkom naredne nedelje, menadžment ove fabrike, doneće odluku kada će se radnici vratiti na posao.

Osim 14. oktobra, u Kruševcu zbog loših vremenskih uslova, ne radi i hemijska industrija "Župa" potvrdio je zastupnik kapitala Miroljub Milojević, dok ostala preduzeća funkcionišu, ali je, kako su Tanjugu potvrdili u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac, transport robe je veoma otežan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.