Konkurs za direktora EPS, dotad Milorad Grčić

Izvor: Mondo, 15.Mar.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za direktora EPS, dotad Milorad Grčić

Novi direktor Elektroprivrede Srbije biće izabran na javnom konkursu, kao i njegov prethodnik, a do tada će posao vršiti vršilac dužnosti, odlučila je Vlada Srbije na današnjjoj sednici.

Foto: Ilustracija

Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, saopšteno je iz Vlade.

Za vršioca dužnosti direktora, do završetka konkursa, postavljen je Milorad Grčić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Grčić je na tu funkciju došao sa mesta direktora Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje EPS-a, a prethodno je bio generalni direktor Rudarskog basena Kolubara.

Doskorašnji direktor Aleksandar Obradović, smenjen je početkom meseca a kao obrazloženje je nezvanično navedeno ne pridržavanje mera štednje Vlade (kupovinom novia utomobila u kompaniji).

Obradović je bio jedini od direktora javnih preduzeća koji je izabran na javnom konkursu. Imenovan je za direktora početkom oktobra 2014. sa mesta vršioca dužnosti, na kome je bio od septembra 2012. godine.

Obradović je izabran na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.