Još danas zahtevi za reprogram dugova, gužve na šalterima

Izvor: Blic, 01.Dec.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još danas zahtevi za reprogram dugova, gužve na šalterima

Zahteve za reprogram duga za struju građani mogu podneti još danas i nije predvidjeno produženje roka, rečeno je danas Tanjugu u Elektroprivredi Srbije.

Zvanični rok za reprogram je istekao juče, ali je EPS zbog velikih gužvi na šalterima elektrodistribucije omogućio potrošačima da do kraja dana podnesu zahteve za reprogram duga i tokom naredne sedmice biće pozivani da potpišu ugovor o reprogramu.

Oni koji do 20 sati ne budu podneli zahteve za reprogram >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neće moći da iskoriste tu pogodnost, ističu u EPS - u.

Potparol Elektrodistribucije Beograd (EDB) Sandra Alagić izjavila je Tanjugu da je zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu oko 43.500 potrošača ugovorilo reprogram, od toga 42.000 potrošača iz kategorije domaćinstava i 1.502 iz kategorije privrede.

- Interesantan je podatak da je 60 odsto ukupnog broja potrošača uplatilo svoj dug u celosti i tako su dobili otpis od 40 odsto - navela je Alagićeva.

Šalteri će, prema njenim rečima, raditi danas do 20 sati, pa će svi koji nisu stigli moći da podnesu zahtev za ugovor o reprogramu i tako konačno završe sa svojim dugovanjima.

Alagićeva je rekla da se na šalterima brzo radi, ali da je gužva nastala jer je samo u poslednjih pet dana oko 10.000 potrošača u Beogradu ugovorilo reprogram.

Sa druge strane, tokom celog leta za reprogram se nije javilo 20.000 potrošača, dodala je ona.

- Situacija nije strašna i mislim da će svi završiti i da će na kraju biti zadovoljni i EPS i potrošači - istakla je Alagićeva.

Ona je rekla da EPS izlazi u susret starim, bolesnim i nepokretnim osobama, kao i trudnicama jer oni zbog zdravstvenih razloga ne mogu da čekaju u redu.

Od njih se uzimaju zahtevi i biće pozivani na potpisivanje ugovora o reprogramu, dodala je Alegićeva.

Pojedini građani su rekli Tanjugu da već dva dana čekaju da podnesu zahtev, ali i da je EPS "ispao fer" i omogućio im reprogram duga.

Na pitanje zašto su čekali poslednji dan, uglavnom kažu da su odlagali isplatu duga zbog nedostatka novca.

Iz EPS-a su ranije poručili da će dužnici koji ne sklope sporazum o otplati duga na rate već u decembru ući u proces prinudne naplate, a ako to ne bude moguće, uslediće tužbe i sudski postupci.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.