Izvor: Blic, 03.Nov.2023, 11:16

Investicije EPS-a u OIE kapacitete: Novi zeleni megavati u HE „Potpeć“ – očekuje se i povećanje proizvodnje zelene energije EPS-a za oko 15,2 gigavat-časova godišnje

Akcionarsko društvo „Elektroprivreda Srbije“ priprema izgradnju četvrtog agregata u hidroelektrani „Potpeć“, kojim će dobiti dodatni kapacitet za proizvodnju električne energije iz obnovlјivih izvora. Projekat predviđa da se agregat snage 12,7 megavata postavi u novu mašinsku zgradu, oko 117 metara nizvodno od postojeće brane na Limu. Očekuje se i povećanje proizvodnje zelene energije EPS-a za oko 15,2 gigavat-časova godišnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.