Izvor: Luftika.rs, 19.Jan.2024, 10:49

Hakeri objavili ukradene podatke EPS

Hakeri koji su nedavno onesposobili onlajn sistem Elektroprivrede Srbije (EPS) i potom zatražili svojevrsni „otkup“ kako bi sve podatke vratili vlasnicima, objavili su u četvrtak na internetu više od 34 gigabajta korisničkih podataka i omogućili njihov daunloud preko Qilin bloga, na Onion mreži, objavila je Beta.
Istovremeno je najavljeno da će drugi deo EPS-ove baze >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << podataka biti objavljen u ponedeljak 22. januara.
Do linka koji vodi ka mogućnosti za preuzimanje do sada objavljenih podataka, moguće je doći na društvenim mrežama.
Qilin već napadao državne kompanije u Srbiji: Šta znamo o hakerskoj grupi koja je srušila EPS?

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Hakeri objavili ukradene podatke EPS-a

Izvor: Informacija.rs, 19.Jan.2024

Hakeri iz grupe Qilin objavili su više od 34 gigabajta podataka ukradenih u nedavnom napadu na informacioni sistem Elektroprivrede Srbije (EPS). Oni su ubrzo posle napada tražili od kompanije da plati otkup da bi vratili podatke, preteći da će ih u slučaju da EPS ne plati otkup objaviti, što se...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.