Gradi se trafostanica u Tutinu

Izvor: RTS, 05.Avg.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se trafostanica u Tutinu

Posle 20 godina, EPS je započeo izgradnju nove trafostanice u Tutinu, koja će omogućiti duplo bolje snabdevanje električnom energijom, a Novi Pazar će dosadašnju količinu isporučivane struje ovoj Opstini moći da upotrebi za sopstvene potrebe.
Izgradnjom nove trafostanice u Tutinu biće rešen višedecenijski problem u snabdevanju električnom energijom.
 
"Tokom nevremena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imali smo probleme sa strujom, nadamo se da će sada biti bolje. Crkavali su nam električni uređaji, kupovali smo nove non-stop", kažu meštani.
Nova trafostanica će umesto dosadasnjih 13 obezbediti 31,5 megavata snage.
"Još 2014. godine krenuli smo da pokrećmo proizvodnju pelata. Kupili smo mašine i onda smo stali zbog problema sa strujom", priča Milhad Hot, menadžer kompanije u Tutinu
Izgradnjom nove trafostanice ne rešavaju se samo postojeći problemi, već će se obezbediti uslovi za podizanje novih stambenih i privrednih objekata.
 
"Više od 40 stanbenih objekata biće priključeno na elekktro mrežu, što će dalje podstaći proširenje kapaciteta u različitim oblastima privređivanja", Kenan Hot, prdsednik Opštine Tutin
"Procenjujemo da će izgradnjom nove trafostanice obezbediti kapaciteti za narednih pola veka. U isto vreme za Novi Pazar obezbeđeno je dodatnih 15 mega vata", kaže Milorad Grčić, v.d. direktora EPS-a.
Izgradnja nove trafostanice u Tutinu koštaće 2,5 miliona evra, a planirano je da radovi budu završeni za godinu dana.






Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.