Grad konačno dobio struju

Izvor: Cafe.ba, 03.Dec.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad konačno dobio struju

Elektroprivreda Srbije pustila je pod napon trafostanice u Majdanpeku i grad večeras, nakon 48 časova, postepeno dobija električnu energiju, javila je Radio-televizija Srbije.

Zbog kvarova na elektromreži do kojih je došlo uslijed kiše, jakog vjetra i ledenog omotača koji se oformio na dalekovodima, građani Majdanpeka su ostali bez snabdijevanja električnom energijom, a time i bez vode i grijanja, dok je komunikacija mobilne telefonije bila moguća samo preko mreže >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << "Telenor".

Predsjednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović rekao je da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdjevene neophodnim namirinicama.

"Radnicima Elektromreže Srbije treba odati priznanje za nadljudske napore koje su činili da Majdanpek dobije struju. Po zaleđenim provodnicima, u kolicima su se spuštali iznad ambisa dubokog 100 metara", rekao je Božinović.

Elektromreža Srbije je prošle noći odlučila da dio 400-kilovoltne mreže prvi put upotrebi za napajanje Majdanpeka, tako što će dio te mreže prebaciti da radi na nižem 110-kilovoltnom naponu.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.