Fiskalni savet: Ne sugeršemo privatizaciju EPS-a

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalni savet: Ne sugeršemo privatizaciju EPS-a

BEOGRAD - Fiskalni savet u petak je reagovao na Danasov tekst o Elektroprivredi Srbije, navodeći da su preporuke Fiskalnog saveta za reformu i povećanje investicija EPS-a netačno prenete.

„U tekstu pod nazivom „EPS od oktobra akcionarsko društvo" navedeno je: „S obzirom da vlast u Srbiji nerado izdvaja budžetska sredstva za investicije, naročito ako je reč o milijardama evra, evidentno je da i procena >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Fiskalnog saveta sugeriše da potrebna finansijska sredstva EPS treba da pronađe kroz privatizaciju."

Naprotiv, analiza Fiskalnog saveta pokazuje da svih 5,6 milijardi evra, koliko je neophodno za nove investicije u sledećih deset godina, EPS može i trebalo bi da obezbedi isključivo reformom svog poslovanja – a ne iz privatizacije niti iz budžetskih sredstava.

Predložene reforme smo definisali i kvantifikovali njihove efekte, i jasno pokazali da je na Vladi i samom preduzeću odgovornost da ih konačno sprovede.", navodi se u saopštenju Fiskalnog saveta.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.