Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020, 18:30

FOTO, VIDEO Klozetski rat: EPS odgovorio Mariniki Tepić

Elektroprivreda Srbije demantovala je tvrdnje o uslovima rada zaposlenih u ogranku RB "Kolubara", koje je objavila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

U EPS-u tvrde da na fotografijama koje je ona objavila nisu toaleti koje koriste zaposleni u ogranku "Kolubara", već da su to poljski toaleti koji nisu u upotrebi.

"Za zaposlene u delu ogranka 'Ceroviti potok' postoje funkcionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << toaleti. U okviru objekata u kojima zaposleni borave ili ih koriste za presvlačenje pre odlaska na teren, postoje uredni toaleti, kao i prostorije za presvlačenje. U cilju poboljšanja uslova rada zaposlenih u ovom delu 'Kolubare' i EPS-a gradi se novo kontejnersko naselja sa mokrim čvorom i izvode radovi na sređivanju mokrog čvora u okviru elektro radionice Polja 'B'", saopštavaju iz EPS-a.

Navode da je drugi objekat sa snimka Tepićeve toalet u okviru kantine "Ugostiteljstva", koju ne koriste radnici EPS-a, nego da zaposleni imaju toalete u okviru proizvodnih objekata Kolubarine "Prerade".

Iz EPS-a su medijima poslali fotografije toaleta koje, kako navode, koriste zaposleni u "Kolubari".

Ranije danas, Marinika Tepić je na društvenim mrežama objavila video i fotografije koje prikazuju, kako tvrdi, u kakvim uslovima rade zaposleni u Elektroprivredi Srbije.

Ona je za Nova.rs navela da radnici rade u nehumanim uslovima i da će se ona ovom temom baviti i dalje. O uslovima rada u jedinici "Ceroviti", Tepićevu su navodno obavestili sami radnici. Kako je navela, oni su slali peticije da im se poboljšaju radni uslovi, ali se na kraju ništa nije dogodilo.

U ovakvim uslovima u Kolubari/Vreoci boravi gotovo 1000 radnika EPSa!

Dok Grčić rasipa milijarde na kombinacije,

Zorana završila MHE kumu Petroviću, vetroparkove Brnabićima i Arapima.

I opet u energetiku.

Šta li je ostalo da završi?

Ma sigurno uslove za radnike dostojne čoveka! pic.twitter.com/Zg5kypwshc

— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) October 25, 2020
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.