Evo koliko su domaćinstva u Srbiji uštedela struju u januaru

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 13:13

Evo koliko su domaćinstva u Srbiji uštedela struju u januaru

Domaćinstva u Srbiji štedela su električnu energiju i u januaru.

47 odsto domaćinstava smanjilo je potrošnju struje za više od pet odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine. Tako je popust za racionalnu potrošnju ostvarilo 1,57 miliona domaćinstava.

Najveći popust od 40 odsto "Elektroprivreda Srbije" odobrila je za 19 odsto domaćinstava, odnosno 637.787 i taj broj domaćinstava u januaru je uštedeo više od 30 odsto električne energije u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na isti mesec u prethodne dve godine, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Srbije.

Za 13,4 odsto korisnika račun je manji za 20 odsto. Umanjen račun za 25 odsto ima 5,85 odsto domaćinstava, za 30 odsto umanjen je račun za 4,85 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo 3,89 odsto domaćinstava.

Na decembarskim računima dodatni popust od 5 odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za 5 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Tu pogodnost ostvarila su 420.573 domaćinstva, odnosno 13 odsto.

Najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Vranju, Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EPS: Milion i po domaćinstava ostvarilo popust u januaru, evo ko su najveće štediše

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Mar.2024

BEOGRAD – Najveći popust od 40 odsto „Elektroprivreda Srbije“ odobrila je za 19 odsto domaćinstava Domaćinstva u Srbiji štedela su električnu energiju i u januaru i 47 odsto domaćinstava smanjilo je potrošnju struje za više od 5 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine, pa...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.