Evo koliko je reklamacija stiglo u EPS: Počinju nova čitanja zbog spornih računa za struju

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko je reklamacija stiglo u EPS: Počinju nova čitanja zbog spornih računa za struju

Nezadovoljni potrošači koji su za decembar dobili basnoslovno visoke račune za struju poslali su 6.323 žalbe u "Elektroprivredu Srbije".

Iz EPS uveravaju da će svaka opravdana reklamacija biti uvažena.

Od juče su čitači krenuli na teren, pa slede i dodatne kontrole očitavanja potrošnje električne energije, a ponovo će se proveravati i unošenje podataka u sistem kako bi se izbegli ponovni "gafovi".

- Broj reklamacija na decembarske račune je 6.323, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << što je svega 0,18 odsto od ukupnog broja od 3,5 miliona kupaca. Cilj je da svi potrošači budu zadovoljni i da niko ne bude oštećen - tvrde u EPS za Večernje novosti.

Ni jedan od najhladnijih januara u poslednjih 50 godina nije mogao da rashladi usijanu atmosferu u "Elektroprivredi Srbije" tokom proteklih 15 dana zbog problema sa računima za struju. Tako su rudari, energetičari i monteri EPS prošlog meseca imali dodatne muke jer se dnevna potrošnja struje približila rekordu iz februara 2012. godine. Prosečna temperatura od minus 3,6 stepeni Celzijusa u Beogradu najhladniji je zabeleženi januar od 1964. godine kada je upisan prosek od čak minus 5,5 Celzijusa.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, eps.rs

Konkretno, 10. januara, kada je u nekim delovima Srbije minus dostizao i 33 stepena Celzijusa, potrošnja struje iznosila 138 miliona kilovat-sati, što je 20 odsto više nego istog datuma prošle godine.

- Potrošnja električne energije tokom decembra 2016. i januara 2017. godine veća je za 560 miliona kilovat-sati u odnosu na period pre godinu dana - kažu u najvećem javnom preduzeću.

Povećanje potrošnje električne energije u decembru i januaru kretalo se od 10 do 20 odsto zavisno od temperaturnih razlika.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.