Energetski sistem stabilan, EPS spreman za grejnu sezonu

Izvor: RTS, 13.Okt.2017, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Energetski sistem stabilan, EPS spreman za grejnu sezonu"

V. d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić kaže za RTS da je snabdevanje električnom energijom stabilno i da nema potrebe za restrikcijama struje.
Milorad Grčić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je EPS spreman za stabilnu isporuku električne energije u predstojećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezoni.

"Neki ljudi žele da unesu nemir. Dezinformacija je da će biti redukovano snabdevanje električnom energijom. Nema potrebe za tim", napominje Grčić.
Dodaje da su sistemi remontovani i spremni za zimu.
"Ova godina je bila veoma sušna i 40 odsto nam je manja proizvodnja hidrosektora. Imamo 600.000 tona uglja više proizvedenih nego prethodne godine, samo u 'Kolubari' 22,5 miliona u ovom trenutku je proizvedeno, a moramo da dostignemo 29 miliona da nadoknadimo nedostatak u hidrosektoru", objašnjava Grčić.
Kaže da uglja ima dovoljno i da je "Kolubara" potpuno stabilizovana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčić: Snabdevanje strujom u Srbiji stabilno

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2017

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić izjavio je da je snabdevanje električnom energijom u Srbiji stabilno...On je rekao da se deponije uglja u termoelektranama i Kolubari pune prema planu..."U ovom trenutku imamo 600.000 tona uglja više proizvedenih nego u istom periodu 2016", rekao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.